Textilingenjör med miljöfokus

Det här har folk jobbat med efter utbildningen:

Produktutvecklare Helly Hansen, Norge

Produktion/Inköp Fjällräven

Kvalitetsavdelningen H&M

Inköpsassistent Lindex Hong Kong/Göteborg

Inköpare Gina Tricot

Läs hela listan


Är det du som gör morgondagens textilproduktion mer miljövänlig?


En textilingenjör är expert på produktion av textil. Det gör att textilingenjören förstår vad som kan göras för att textilproduktionen ska kunna bli miljövänligare. En av de största utmaningarna för textilindustrin idag är just att minska miljöpåverkan. Det handlar bland annat om att utveckla nya hållbara material, att göra det möjligt att återvinna fibrer och att jobba med företagens miljöledningssystem. Den här unika kompetensens efterfrågas allt mer och det finns ett stort sug av den här expertisen hos företag.


CASE FRÅN VÅRA STUDENTER:

Johanna Thulin och Frida Bruce hittade möjligheter till miljöbesparingar

Textilingenjörerna Johanna Thulin och Frida Bruce utförde sitt ex-jobb på Teknologisk Institut i Köpenhamn. Resultatet av deras studie om lågenergitvättmedel presenterades i den danska konsumenttidningen Taenk i augusti 2010. De tycker det är roligt att var publicerade men det bästa är att andra får nytta av resultatet.

Läs intervjun »

Vi har utbildningar och forskning inom design, teknik och business management. Du kan bland annat bli mode- eller textildesigner, designtekniker, produktutvecklare, textilingenjör, textilekonom och butikschef.
Cookies och bilder   |   Producerad 2012 av PWR Communication AB